LA PACHET. Pacientele dintr-un salon al sectiei medicale traiesc in Spitalul „Sf. Maria” cu mancarea adusa de acasa Acuzatii. Pacientii de la sectia medicala a unitatii spitalicesti „Sf. Maria” se plang ca hrana pe care o primesc este foarte proasta si ca meniul de la pranz consta, invariabil, numai in cartofi fierti Alexandra Nastase Sistemul sanitar romanesc mai da o lovitura grea bolnavilor. Desi se stie ca in spitale mancarea nu este pe departe cea mai gustoasa, la Spitalul Sf. Maria, din Capitala, pacientii se plang ca sunt „tratati” de luni intregi doar cu ceai si cartofi fierti. In aceasta situatie sunt mai multi bolnavi, internati la sectia medicala. Acestia sunt pe cale de a intra fara voie in greva foamei, pentru ca au hotarat pur si simplu sa refuze sa manance. „Dimineata, primim un ceai, care este imposibil de baut, si o chifla unsa cu un strat subtire de margarina iar la pranz, cartofi fierti cu patrunjel. Acest meniu aproape ca nu se mai schimba. In trei saptamani, o singura data am mancat pilaf, adica un orez fiert, si am zis ca-i delicatesa. Murim de foame aici si suntem nevoiti sa luam antibiotice pe stomacul gol”, ne-a povestit una dintre paciente, in varsta de 62 de ani, din Bucuresti. O alta bolnava, din judetul Dambovita, internata de doar doua zile in spital, ne-a marturisit ca, pe langa mancarea proasta pe care nu ar da nici macar un leu, nici personalul medical nu se ocupa prea mult de pacienti. „Intr-o noapte, am cautat o asistenta mai bine de doua ore, pentru a-i schimba o perfuzie unei colege de salon. Nu a fost chip sa o gasesc”, a adaugat femeia, in varsta de 57 de ani. In replica, managerul unitatii medicale, dr. Narcis Copca, ne-a spus ca spitalul a incheiat un contract cu o firma de catering pentru serviciile de masa, iar in suma de 6 lei, acestia livreaza bolnavilor trei mese pe zi. Medicul a adaugat ca va demara o ancheta pentru a stabili daca sesizarile pacientilor se confirma.